Virasa AB

bygg och fönster!

Plast fönster för ditt hem

 

 

 

Massor av byggföretag, fastighetsägare samt privatpersoner har valt våra fönster. Fönster av plast. I de flesta fall till halva priset, jämfört med svensktillverkade fönster. Våra fönster är tillverkade i massiv plast av högsta kvalitet.

Att byta fönster själv är krångligt och svårt.Kontakta oss istället och boka ett hembesök aven Fönstermästare.Då tar vi hand om hela jobbet, till fastpris och med garanti.Så enkelt är det! För information och beställning, ring oss.

När du beställer fönster, kan du beställa med persienner som kommer med fönster anpassade till dina mått.

Vi monterar in fönster tillsammans med persienner.

Tillverkningsteknologier

I tillverkningen använder „Virasa“ tyska KBE profiler samt ventilationssystem. KBE – Ventilation System® omfattar utvändig tätning och ventilation av fönster samt balkong

 

Fönster med det ekologiska KBE systemet garanterar en mycket bra värmeisolering. Dessa fönster står emot temperatur- och fuktighets förändringar, samt har en bra ljudisolering. Företaget tillverkar fönster med 3, 4 eller 5 kamrar av KBE profil. Värmegenomsläplighet och isoleringen av fönster motsvarar alla krav enligt de Tekniskareglerna för Bygge i Litauiska Republiken (STR2.05.20). ”Virasa” använder kvalitativa öppningssystem, beslag och tillbehör från det världskända tyska förtaget G-U

Maximal värmebesparing !

Innehåller suveräna isoleringsparametrar. Det är designat för att ge bästa värmeskydd för ditt hus och minsta möjliga värmeförlust. Det är designat för Passivhus och lågenergihus. Men passar naturligtvis i alla hus, där ägaren vill spara miljön och plånboken.

Det beror på U-värdet

 

U-värde är ett viktigt mått som vi brukar använda för att uppskatta och jämföra "beteendet" av ett gammalt och ett nytt fönster, dvs. Ange engergieeffektivitet. U-värdet anger hur väl et fönster förhindrar att värme släpps ut från en byggnad. Det beräknas som skillnaden i Btu per timme, per kvardrameter, per grad C, genom materialet.Lägre U-värdet betyder högre motstånd mot värmeöverföring - eller större värmeisoleringsförmåga- för materialet eller komponenten. Vilket betyder mer besparing av värmeenergi.

Fakta om KBE system 88

 

Isolering: Bästa tänkbara. U-0,8 för hela fönsterkonstruktionen

Material: Underhållsfri PVC.

• Fönsterprofil: 6 kammare, Extra isolerad karm.

• Glas: Clima: 3 Dubbla Isolerglas med argon. U - 0,5

• U-Värde hela fönsterkonstruktion - 0,8.

3 dubbla tätningslister i karm och fönsterbåge

Supervarmkant, extra isolerad aluminiumram i glaset.

• Profil Fönsterbåge: Rak (som på bilderna).

• Karmdjup 90 mm

• Färg: vit som standard, andra färger finns mot tillägg.

U - värde på glaset 0,5 ! Glaset är extremt väl isolerat. - U-0,5 med argongas. Denna behövs för att skapa ett fönster med god passivhus teknik.